Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ! Αφαίρεση βαθμών ή χρηματικό πρόστιμο στην Ζάκυνθο!

Προβλήματα παρουσιάζει η προσπάθεια που κάνει η Ζάκυνθος για να περάσει την 2η φάση της επιτήρησης καθώς η Ζακυνθινή ομάδα την έχει περάσει κατά το ήμισυ… Οι κυανοκίτρινοι έχουν μαζί τους ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα αλλά υπάρχει ένα άλλο σημείο που δεν έχει καλυφθεί… αυτό είναι οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών και οι υπογραφές αυτών αλλά αυτό δεν έχει επιτευχθεί καθώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει η σχετική οικονομική δυνατότητα (ρευστό)…
Έτσι η Ζάκυνθος έχει ακόμη σε εκκρεμότητα την 2η φάση της επιτήρησης και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την 3η φάση. Για αυτόν τον λόγο το αρμόδιο όργανο αδειοδότησης δεν είχε στα χέρια του τον πλήρη φάκελο με αποτέλεσμα η Ζάκυνθος να κινδυνεύει είτε με αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα είτε με χρηματικό πρόστιμο.
Αν συμβεί το πρώτο σενάριο που είναι και το πιο πιθανό, τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να μείνει στην κατηγορία. Αυτό που μένει είναι να δούμε πως μπορεί να κινηθεί η διοίκηση της Ζακύνθου για να ανατρέψει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη απόφαση…
Στην Ζάκυνθο περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη καθώς η ομάδα έχει μείνει απροστάτευτη από την τοπική εξουσία καθώς κανένας από τους τοπικούς άρχοντες δεν έχει  βοηθήσει οικονομικά την πορεία της φετινής ομάδας… Σε αυτές τις περιπτώσεις το πιο πιθανό είναι να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από την κυανοκίτρινη ομάδα, όπως και από τις άλλες ομάδες που έχουν πρόβλημα. Καλλιθέα, Παναχαϊκή καιΖάκυνθος αντιμετωπίζουν το ίδιο ενδεχόμενο. Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου δεν υπολογίζονται. Θεωρείται ότι η διοργανώτρια θα ζητήσει να μην αφαιρεθούν βαθμοί αλλά να επιβληθεί πρόστιμο στις τρεις αυτές ομάδες όσο ακόμη βρίσκονται στο 2ο στάδιο της επιτήρησης!
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης γνωστοποιήθηκε από το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ ότι οι παραπάνω ομάδες δεν πληρούν τις προυποθέσεις για την 3η φάση της επιτηρήσης. Αντίθετα Πανελευσινιακός, Λάρισα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσεραϊκός καιΚισσαμικός πληρούν τις απαιτήσεις της συγκεκκριμένης διαδιακασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 18/2/2016 έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την διαδικασία επιτήρησης για τις Π.Α.Ε. της Football League.
Οι Π.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1931, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, πληρούν τις απαιτήσεις της 3ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.
Οι Π.Α.Ε. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2005, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 και ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, δεν πληρούν τις απαιτήσεις της 3ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

πηγη: www.ioniansports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου